[O2] Podłączenie nawiewu do Jumbo Box - pytanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzanas
    Drive
    • 2008
    • 45

Aciu, razem z kotami

foto w trakcie , jak w aucie bylo duuuuuuzo miejsca

Desmo grunt ze jestes, jak mniemam, zadowolony i nie żalujesz. Za jakis czas miejscowka nabierze lepszego charakteru i nie bedzie problemow logistycznych
    => NO BASS NO FUN <=
  • elektor
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 135

Mógłbym mi ktoś podpowiedzieć czy przy wymianie konsoli niskiej (Classic) na JumboBox z podłokietnikiem potrzebuję jeszcze jakiegoś detalu oprócz rury nawiewu środkowego ?
    Tzn chodzi i o styk dmuchawa pod radiem a rura środkowa której fabrycznie w Classic nie ma.
    Może ktoś sie orientuje czy jest tam jakaś zaślepka ? czy moze potrzeba mi jakieś dodatkowego rozgałęznika (ETKA na to nie wskazuje ale przed rozebraniem chciałbym wiedzieć jak to jest rozwiązane.)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Tak, musi byc cala ta rura ktora idzie pod deska, albo sobie to mozna wyciac, z tym ze jest jeden problem. Bedzie wtedy tyl dmuchac jak bedzie wlaczony albo nawiew na nogi, albo na szybe, albo do srodka, a oryginal ma to jakos niezaleznie jak to mowia w ASO.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• elektor
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 135

A nie orientujesz sie czy tę rurę można "bezinwazyjnie" wymienić ?
        Tą o której mówisz że jest pod deską...
        Mógłbyś zerknąć na załączony schemat? Nigdzie tam nie widzę tej rury o której mówisz.

Ps. Ja mówię o nr 13 wg schematu

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Tak, to wiem, ale jej w tej chwili nie masz, a ASO twierdzi ze zeby ja zalozyc, trzeba by wymienic ten element gdzie jest to w tej chwili podlaczane, bo nie ma tam miejsca, zeby podlaczyc ta rure.

Trzeba by przegladnac ETKE czy roznia sie numeremi te czesci i moze tam jakis lepszy rysunek jest.

Znalazlem cos takiego i albo wystarczy zmienic/dolozyc ta nakladke o numerze 16 albo trzeba wymienic cala ta gore 9
          Spritmonitor.de

Komentarz

• hulek
            Classic
            • 2007
            • 18

Po analizie ETKI wyglada to tak:

Są 3 typy elementu nr 9 (króciec łaczący) dla aut z kierownicą z lewej strony:

1Z1 819 363 dla modeli 9AA (czyli ogrzewanie z regulacja mechaniczna)
            1Z1 819 363 A dla modeli 9AK (czyli klimatyzacja elektronicznie regulowana i regulacja wypelnienia powietrza)
            1Z1 819 363 B dla modeli 9AP (czyli uklad.klim.z regulacja polautomatyczna)

wyglada wiec na to, ze potrzeba elementow nr 4,10,11 i byc moze 16 plus oczywiscie tunel wraz z nawiewsmi

Komentarz

• elektor
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2007
              • 135

Czyli w zasadzie mając O2 Classic w wersji Mint czyli z Climatic to można powiedzieć że element nr 9 już mam (1Z1 819 363 B dla modeli 9AP)
              Faktycznie zaczyna sie kłaniać ten element nr 16 jako jedyny brakujący.

Komentarz

Pracuję...